Carnaval


katholiek.besteoverzicht.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Overzicht
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Carnaval
Bisdom Roermond
Het huidige (tweede) bisdom Roermond is (her)opgericht in 1853 en komt overeen met de grenzen van de provincie Limburg. Reeds sinds 1559 bestond het (eerste) bisdom Roermond, maar ook hieraan ging een hele kersteningsgeschiedenis vooraf.

Het gebied van en rond de huidige provincie Limburg werd in de 3de en 4de eeuw gekerstend vanuit het Rijn- en Maasland. De eerst-bekende bisschop was de heilige Maternus. Vanaf ongeveer 320 kende de Civitas Tungrorum (het huidige Tongeren in Belgie) eigen bisschoppen. E?n van de eerste was de heilige Servatius, die in 384 te Maastricht begraven werd. Verschillende bisschoppen verbleven vaak in deze stad, onder wie de heiligen Monulfus en Gondulfus (6de en 7de eeuw) en Hubertus. De heilige Lambertus (bisschop van 701-727) verplaatste de Maastrichtse bisschopszetel naar Luik. Zo komt het dat grote delen van met name het zuidelijk deel van het huidige Limburg reeds vanaf de 8ste eeuw gingen toebehoren tot het bisdom Luik en dit bleven tot in de 19de eeuw.
http://www.bisdom-roermond.nl/woordbisschop/detail.php?id=1284&klsection=10

Info bij Leerkracht.nl
Info bij Leerkracht.nl
http://www.leerkracht.nl/show?id=2981

Info bij RK Kerk
Carnaval is het feest dat voorafgaat aan de veertigdaagse vasten voor pasen, met name gevierd in rooms-katholieke landen en streken. vermommingen, optochten, de oprichting van een narrenrijk en uitbundige eetfestijnen en drinkgelagen tekenen het feest.
http://www.katholieknederland.nl/abc/carnaval.html

Info bij Wikipedia
Info bij Wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/vastenavond

Gerelateerd
  • Nog Geen
Er staan 4 links op deze pagina.
Besteoverzicht - Privacy